mandag 7. desember 2015


Oppgave med Linjer 


I ukene 48/49 har vi jobbet med linjer. Vi skulle ta bilder med  linjespil, komposisjon og redigere dem for å fremheve kontraster. Jeg har tatt bilder både nye og gamle. stortsett har jeg redigert bildene via Photoshop i svart og hvit farger. Bildene ble tatt med kamera Canon EOS 1100D og telefon Sony Xperia Z3.

ISO: 50, F-stopp: 2, Eksponeringstid: 1/32
På bildet ser vi vertikale linjer og noen horisontale linjer på vinduer. Linjene som er vertikale går nedover og skaper interesse på bildet.  
ISO: 64, F-stopp: 2, Eksponeringstid: 1/4
I dette bildet har vi både vertikale og horizontale linjer. Taken har også bølgete linjer som går oppover. Fargevalg forsterker kontraster.ISO: 100, F-stopp: 4.5, Eksponeringstid:  1/15
Her ser vi bøyde linjer og to linjer fra lyset som er horizontale. Bildet har dybdeskarphet.
ISO:100, F-stopp: 4.5,  Eksponeringstid:1/50
I dette bildet ser vi masse linjer fra forskjellige objekter. Linjene er vertikale og horizontale, disse linjene gjør at vi går inn i bildet.
ISO:100, F-stopp:5, Eksponeringstid:1/40
Ganske interessant komposisjon bygt på gyldenesnitt. Bildet er snudd og linjer går inn i bildet til middpunkten. Her har vi både horizontale og vertikale linjer og kontur.
Gammel bilde, fant ikke egenskapper.
Ble tatt i hjemlandet mitt.
Trapper som går nedåver. Linjene er vertikale og diagonale.Fra dette oppgaven har jeg lært å være mer nøye på detalyer, linjer og komposisjon. Jeg har lært hvordan ved hjelp av svart og hvit farger skape kontraster og gi bildet mer interresant utsyk. Nå vet jeg mer om linjespil, linjetyper og hva gjør linjene med bilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar